Egyező tartalom

» » » » » Fokhagymás fűszeres sütőtök sütése recept képekkel

Fokhagymás fűszeres sütőtök sütése recept képekkel

 
Fűszeres fokhagymás sütőtök sütése

A http://www.olcso-receptek.blogspot.hu és Zita Mama konyhája bemutatja a sós fokhagymás fűszeres sütőtök sütésének lépéseit. Ha fűszeres sütőtök krémlevest szeretnénk készíteni, akkor az így elkészített sütőtök biztos nagy sikert fog aratni. Nem csak krémlevesbe használható az így elkészített sütőtök, hanem önmagában is finom csemege. Próbálják ki, tartsanak velem.

Hozzávalók 2-4 személyre:

 
Fűszeres sütőtök hozzávalói
  • 1 közepes méretű sütőtök (válasszunk olyan sütőtököt, melyet már próbáltunk és szeretünk)
  • annyi gerezd fokhagyma, ahány szelet sütőtök lesz
  • 3-4 evőkanál olíva olaj
  • Ízesítéshez: , bors, illetve egyéb fűszerek ízlés szerint: rozmaring, kakukkfű, stb.


Sütőtök sütése:


1. A legfinomabb sütőtök egyik legfontosabb kritériuma, hogy a megfelelő minőségű sütőtököt a megfelelő hőmérsékleten süssük meg. Ennek érdekében kapcsoljuk be a sütőt és tekerjük a maximumra. Míg előkészítjük a sütőtököt, addig a sütő be fog melegedni.

Ha a sütőt már bekapcsoltuk, akkor vágjuk hosszában ketté a sütőtököt, majd készítsünk belőle szeleteket. Az az ideális, ha 4-5 cm-es szeleteket vágunk. Ezek a szeletek hamar meg fognak sülni. Arra ügyeljünk, hogy egyforma szeleteket készítsünk. 

Ha elkészítettük a sütőtök szeleteket, akkor a magházát és a magokat távolítsuk el belőle. Ezt a legegyszerűbben egy kés vagy kanál segítségével tudjuk elérni.

Készítsük elő a sütőtök szeleteket


2. Készítsünk elő egy tepsit, majd béleljük ki alufóliával. Így megúszhatunk egy mosogatást. Ezután helyezzük a sütőtök szeleteket a tepsire, úgy, hogy a külső héja érintkezzen a tepsivel.

Pucoljuk meg a fokhagymákat, majd a kés lapjával nyomjuk szét. Nem kell teljesen szétpasszírozni, csak meg kell nyomni, hogy az illóolaj kijöjjön belőle. (Láttam már olyan receptet is, hogy a fokhagymát héjastól tették a sütőtökre, de azt is kissé megnyomták).

Tegyünk a sütőtökre fokhagymát


3. Vegyük elő az olíva olajat és csepegtessük a sütőtök szeletekre néhány csepp olajat. Az olíva olaj egy különleges ízt kölcsönöz a sütőtöknek és a fűszerek is jobban oldódnak benne.

Csurgassunk rá olíva olajat


4. Most következik a sütőtök fűszerezése. Hintsük meg nagyon gyengén sóval és őrölt feketeborssal. Ebben a fázisban különféle fűszernövényeket is használhatunk még, mint például a kakukkfű és a rozmaring. De igazából kísérletezhetünk bátran más fűszerekkel is. 

Tegyük rá az általunk kedvelt fűszereket


5. Ha a sütő felmelegedett 200-240 fokra, akkor helyezzük az így elkészített fűszeres fokhagymás sütőtököt a sütőbe. A sütőtök sütési ideje függ a sütőtök fajtájától, a sütőtök szeletek méretétől a sütő kapacitásától, ezek tudatában süssük kb. 45-60 percig. Közben figyelgessük, hogy megsült –e a sütőtök. 

A megsült sütőtök így fest.


Az elkészült sütőtök akár már így önmagában is fogyasztható, de mint említettem, nagyon jó alapja lehet egy sütőtök krémlevesnek.

Fűszeres fokhagymás sütőtök recept


Jó étvágyat az elkészült ételhez, és jó szórakozást ehhez az egyszerű sütőtök recepthez!

Hogyan lehet még sütőtököt sütni?



«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply