Egyező tartalom

» » » Frankfurti leves recept

Frankfurti leves recept

Frankfurti leves Zita mama módra!

A http://olcso-receptek.blogspot.hu kiszemelt receptje a Frankfurti leves! Elmúlt újév, ilyenkor a háztartásokban meg szokott maradni némi virsli. Az emberiség tudatában a virsli hallatán két étel ugrik be elsőre, az egyik a Hot-dog a másik pedig a Frankfurti leves. Ez a recept abban tér el a klasszikus Frankfurti leves receptjétől, hogy káposzta helyett a sokkal ízletesebb kelbimbót alkalmazzuk. Személy szerint én jobban szeretem és nagyon egészséges.
Nézzük a hozzávalókat:

Hozzávalók 8 személyre:

Frankfurti leves hozzávalók


500 g kelbimbó
2 db közepes méretű burgonya (krumpli, pityóka, kolompár) Hámozva, tisztítva és kockára darabolva
1 fej vöröshagyma, pucolva és kockára vágva
3 evőkanál étolaj, lehet napraforgó, vagy olíva
2-3 gerezd fokhagyma
4-5 db virsli, lehetőleg valami jobb minőségű, a legideálisabb a bécsi virsli
1 doboz 20%-os tejföl kb. 200ml
1-2 evőkanál búzaliszt, semmi extra normál BL55
Fűszerek: só, frissen őrölt színes bors, őrölt kömény, majoránna, őrölt fűszerpaprika

Hogyan kell elkészíteni a Frankfurti levest?

1. A zöldségeket előkészítjük. A kelbimbót, ha fagyos kissé kiolvasztjuk. A burgonyákat megtisztítjuk, majd felkockázzuk. A vöröshagymát is megpucoljuk, majd azt is apró kockákra vágjuk. A fokhagymát is megszabadítjuk a héjától majd fokhagyma zúzón átpréseljük. A virslit esztétikus kb. 1 cm-es darabokra szeleteljük.

2. Egy edénybe felhevítjük az olajat, majd megdinszteljük a hagymát.

3. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, de ügyeljünk arra, hogy ne égjen le.

4. Hozzáadjuk a fűszereket, vigyázzunk az őrölt paprikával, mert az is szeret leégni. És, ha leég, akkor keserű lesz. Ezért ezt a műveletet takarék lángon végezzük.

5. Majd öntsük fel vízzel, de ha van kéznél hús alaplé, az is megfelelő.

6. Ezután mehet bele a burgonya és a kelbimbó is.

7. Amikor, már úgy érezzük, hogy a zöldségek majdnem teljesen puhák (ha már csak 2-3 perc kell a teljes puhulásig), akkor hozzáadjuk a felkarikázott virslit. A virsli is hamar megfő, így már majdnem készen van a Frankfurti levesünk.

8. Egy külön tálba helyezzük a tejfölt, majd hozzáadjuk 1-2 evőkanál lisztet, majd egy habverővel csomómentesre keverjük.

9. Következik a hő kiegyenlítés. Tehát a leves levét kis adagokban a lisztes tejfölös elegyünkhöz keverjük, közben folyamatosan keverjük. Mikor már elég mennyiségű leveslé került bele és jól átmelegszik az elegyünk, akkor a leveshez adjuk, közben jó alaposan átkeverjük a levest.

10. Összeforraljuk a levest, majd ízlésesen tálaljuk! Jó étvágyat kívánok mindenkinek!
Az elkészült étel így néz ki:
Frankfurti leves tálalva


Miért ajánlom a kelbimbót a Frankfurti levesbe?

Sokan nem tudják, hogy milyen élettani jelentőséggel bír a kelbimbó. Néhány szót ejtenék erről a csodanövényről, mely a természetgyógyászatban rákellenes szerként is ismeretes.

A kelbimbó a téli és kora tavaszi időszak, egyik természetes vitaminbombája! Az ízét sokan nem szeretik, pedig, ha tudnák, hogy a koleszterin szintet is a normál értékek közé szorítja, lehet, többen fogyasztanák. A kelbimbót, még így is ismerheti: bimbós kel. A káposztafélék családjába tartozik és Kínában őshonos. Jellegzetes ízét a sinigrin vegyület adja, mely köztudottan rákellenes hatású. 
Mint, ahogy említettem, nagyon sok vitamint tartalmaz, ezek a következők: A-, B-, K-, E-, és C-vitamin. Továbbá kálciumot, magnéziumot és vasat. Nagyon sok rostot tartalmaz, aminek köszönhetően jótékonyan hat az emésztésre és a belekre.

Tehát én mindenkit arra biztatok, hogy sok kelbimbót fogyasszon, mert amellett, hogy egészséges, ha jól van elkészítve, igen ízletes. Számos recept alapanyaga a kelbimbó, nem véletlenül!

«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
This is the last post.

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply